De kracht en schoonheid van de kleur

Kleuren spelen een belangrijke rol in het interieur. Bij Perletta zijn we altijd bezig met het ontwikkelen van nieuwe kleuren. Dit doen we uiteraard met veel zorg. We kijken goed om ons heen en houden rekening met de materialen waarmee wij en vele andere mensen zich graag omringen. Zo ontstaat er een kleurenpallet dat legio combinaties mogelijk maakt, een kleurenpallet waarmee we eenvoudig een levendig interieur kunnen creëren. 

Het kleurpalet voor onze handgeweven vloerkleden voor 2022/2023 wordt verdeeld over zes kleurgroepen van ieder zes kleuren. De groentinten, roodtinten, blauwtinten, geeltinten, grijstinten en de warme natuurtinten. In totaal 36 kleuren zodat er voor ieder interieur een passende kleur te vinden is.

Kleurtrends

Over het algemeen zien we veel neutrale tinten, de zogenaamde non-kleuren en halftinten. De donkere kleuren zien we steeds meer terugkomen als accentkleur en worden minder vaak in overvloed gebruikt.

Harmonieuze zachte kleuren, delicate tonen van blauw, rouge en geel zorgen voor een kalme, aardse benadering. 

Blauwachtige tonen komen terug in het interieur, sommige spreken zelfs over “licht blauw het nieuwe grijs”. De kleur Dusk 475 van Perletta is licht, luchtig en optimistisch. Deze lichte tint blauw is goed te combineren met aardse tinten en materialen zoals hout en donker staal. 

Grijs en beigeachtige tonen met een vleugje kleur hebben het vermogen om zich aan te passen aan hun omgeving. Het bekijken van de kleuren op verschillende momenten gedurende de dag levert een reeks van prachtige tinten op waarbij beige tonen roodachtig kunnen lijken en bij grijstonen een groene gloed kan ontstaan.

De kracht en schoonheid van de kleur is terug te zien in ons kleurenpalet voor 2022/2023.